Každý z nás sa asi stretol s tým, že pri varení na plynovom outdoorovom variči sa jedlo musí intenzívne miešať, inak sa ľahko pripaľuje. Je to dané tým, že plameň variča je pomerne úzky zdroj intenzívneho tepla a steny nádoby nestačí teplo rýchlo rozviesť do strán. Potom dochádza k prehrievaniu dna nádoby v mieste dotyku plameňa a pripaľovaniu jedla. Zvlášť markantný je tento jav u titánového či nerezového riadu, pretože tieto materiály nie sú príliš dobrými vodičmi tepla. Výrazne lepšia situácia je u hliníkového riadu, pretože hliník je výborný tepelný vodič, bohužiaľ ale varenie v hliníku sa všeobecne neodporúča, pretože ničí vitamíny. Potom nezostáva než použiť buď hliníkový riad s vnútornou ochrannou vrstvou alebo najlepšie riad so špeciálnym systémom rozvodu tepla, ako je napríklad FluxRing® JETBOIL®.
Technológia FluxRing® JETBOIL® poskytuje excelentný, veľmi rovnomerný rozvod tepla do celého dna nádoby. Vďaka tomu sa jedlo ohrieva veľmi rovnomerne a nedochádza k pripaľovaniu na dne v mieste plynového ohrevu. Fluxring zároveň zabraňuje úniku tepla vo veternom počasí, čo uľahčuje varenie a znižuje spotrebu plynu z kartuše.