PČR znamená v hantýrke pražiarne O.H.K alebo Opravdu Hustý Kafe „Proste čierna ranná…“ káva. Aj keď samozrejme vieme, kam tým názvom zakladateľ pražiarne mieril. Sám totiž robil nejaký čas u polície. A tak nejako tuší, že prakticky žiadny z jeho kolegov sa bez pár hrnčekov poriadnej kávy denne nezaobíde.
O.H.K PČR je špeciálne vybraná zmes niektorých najlepších káv z oblasti dažďového pralesa Cobán v Guatemale. Konkrétne sa jedná o departamenty (okrsky) Alta Verapaz a Baja Verapaz. Tejto 100% arabice hovorí jej spracovateľ „El Jaguar“. To preto, že prirodzeným obyvateľom tejto oblasti je jaguár. No a potom ešte národný vták stredoamerickej krajiny quetzal čiže kvesal chocholatý.
Káva El Jaguar chutí po mandliach, mliečnej čokoláde a mede. A hodí sa nielen pre profesionálov v ozbrojených zložkách alebo integrovanom záchrannom systéme, ktorí by bez kávy možno občas mali problém udržať v priebehu služby bdelosť. Zelená káva je spracovaná mokrou metódou a zber prebieha od decembra do marca.
Hmotnosť (kg) | 250 g |
Stupeň praženia | Mletá |
Typ kávy | Stredné |
Ďalšie špecifikácie | 100 % arabika Chuť po mandliach, mliečnej čokoláde a mede Vybraná zmes časti najlepších káv z danej oblasti Krajina pôvodu: Guatemala Oblasť: Alta Verapaz a Baja Verapaz (Rainforest Cobán) Nadmorská výška: 1 300 m n. m. - 1 500 m n. m. Spracovanie: mokrá metóda |